El despertar el Boc
Divendres de 20:45 h a 21:45 h – Pont de Can Vernet

Un monjo jove va enganyar el Diable fent passar un boc vell, banyut i sorneguer pel pont que el mateix Diable havia construït. Afamat d’ànimes innocents, el Diable es va endur el monjo cap a l’infern sense adonar-se de l’engany.  Després de 666 anys, els Diables de Sant Cugat, amb l’ajuda de les bruixes locals, el van fer tornar a Sant Cugat, de la mà d’Azazel, el seu guia.  Les bruixes de Sant Cugat ballaran al ritme del toc de l’Encabronada i, finalment, el pont s’omplirà de fum i foc perquè aparegui un any més el Boc a la ciutat. El Boc avisarà que ha arribat corrent i portant foc pels carrers de Sant Cugat juntament amb els Trabucaires i les bruixes.

El bosc de les besties i la gimcana de les llegendes
Arriben a Sant Cugat besties de foc d’arreu de Catalunya!

Les bèsties estaran plantades al centre de la ciutat, a l’espai del Bosc màgic de les Bèsties, al llarg de tot el dia. El públic podrà escoltar les llegendes i històries de cada una d’elles.
Durant el matí, les bèsties formaran part de la gimcana diabòlica que acostarà el món del bestiari festiu i la cultura del foc als més petits de la ciutat seguint el fil de la llegenda del Boc de Can Vernet.
La gimcana és una activitat solidària organitzada conjuntament amb l’entitat santcugatenca Ayudar Jugando, centrada en l’ajuda a la infància a través d’activitats lúdiques.

El Percufoc
Arriba el moment de posar percussió a l’Encabronada!
Concurs de percussió de Diables, tradicional o moderna, per trobar quin és el grup de tabalers que té el so més diabòlic!

El Percufoc es una activitat que es repeteix per quart cop consecutiu dins l’Encabronada. El concurs consisteix en la crida de diferents grups de percussió que acostumen a acompanyar a colles de diables, amb el fi de fer un espectacle de lluiment percutiu tot demostrant el seu talent davant un jurat amb gran experiència dins el món de la música. Engloba participants infantils i adults, cridant l’atenció de tota mena de públic que li agradi gaudir de la música fent una mica de gresca. El concurs està organitzat en tres categories, el toc més tradicional, el toc lliure i el toc infantil. S’inicia amb un cercavila pel centre de la ciutat per escalfar motors, i un cop tots els grups estan de nou a la plaça comencen els lluiments on poden demostrar que no només es tracta de tocar sinó de fer una mica d’espectacle.

El correfoc de les bèsties. L’Encabronada!
Dissabte des de les 20:45h a les 22:00h

Arriba el correfoc de les bèsties! Cremem Sant Cugat! El Boc acompanyarà les bèsties convidades fins a la plaça d’Octavià, davant del Monestir, on vivia el monjo que el va condemnar a l’infern. Hi portarem foc i música!
Des d’allà, el Boc farà el recorregut al voltant del Monestir, i passarà, acompanyat per les altres bèsties, per diferents punts de lluïment fins a arribar al parc Ramon Barnils. Allà es presentaran totes les bèsties i el correfoc acabarà amb l’esperat Bany de Foc!

El bany de foc
Dissabte des de les 22:00h a les 22:45h

Gràcies al Boc, Sant Cugat va tenir aigua, però ara ens omplirà de foc! Les bèsties arriben a plaça i comença l’espectacle!
La llegenda del Boc de Can Vernet es representa en diferents escenes amb estructures carregades de pirotècnia. L’espectacle és digne de recordar! A cada escena, tenim música de tabals en directe i també música punxada, a més del joglar que explicarà la llegenda.
El pacte amb el Diable posa fi a la sequera. La construcció del pont de Can Vernet duu l’aigua a Sant Cugat!  Tot acabarà amb un Bany de Foc i un esclat aeri.

La festa de l’aigua
L’Encabronada comença amb el Despertar del Boc i acaba, com diu la llegenda, amb l’arribada de l’aigua a Sant Cugat. Aigua per a totes les edats al llarg del.diumenge i concert final de Miquel del Roig que tancarà la disbauxa de l’aigua.